
06 مه قیمت سوله براساس وزن
قیمت سوله براساس وزن
عوامل تعیین کننده در وزن سوله ساختمانهای صنعتی در دو گروه عوامل محدودیتی و معیارهای طراحی مورد بررسی قرار گرفته و از آن نتیجه گیری شود که آیا ما مجاز هستیم دو قاب صنعتی را که ظاهراً از نظر دهانه یا ارتفاع و یا تناژ جرثقیل مشابه هم هستند.
با هم از نظر وزن واحد سطح سوله طراحی شده مقایسه نماییم یا نه و اصولاٌ آیا میتوان پیش از طراحی یک سوله پیش بینی نمود که وزن تقریبی آن چقدر خواهد شد و اگر چنین است چه عواملی را باید در آن پیش بینی مد نظر قرار داد.
عوامل محدودیتی مجموعه شرایط الزامی است که بر کلیت طراحی حاکمند و طراح در تعیین آنها نقشی ندارد ومعمولاٌ توسط کارفرما به طراح اعلام میشود. مانند ارتفاع سوله، تراز جرثقیل یا محل احداث سوله و … .
عوامل طراحی عواملی هستند که در شکل کلی و عملکرد سازه نقش دارند اما به سلیقه طراح انتخاب میشوند و قابل تغییر هستند مثل شیب سقف سوله ، طرح کلی سوله ، ابعاد مقاطع ، محل استقرار کلافهای طولی و … .
- اسکلت فولادی:
الف – وزن آهن آلات مصرفی در سازه های با اسکلت فولادی با مهاربندی هم مرکز بدون وزن آرماتور سقف ۴۵ -۷۰ کیلوگرم بر مترمربع
ب – وزن آهن آلات مصرفی در سازه های با اسکلت فولادی با مهاربندی غیر هم مرکز بدون وزن آرماتور سقف ۵۰ -۷۵ کیلوگرم بر مترمربع
ج – وزن آهن آلات مصرفی در سازه فولادی با قاب خمشی متوسط و معمولی بدون وزن آرماتور سقف ۶۵ -۱۰۵ کیلوگرم بر مترمربع
د – وزن آهن آلات مصرفی در سازه فولادی با قاب خمشی ویژه و معمولی بدون وزن آرماتور سقف ۷۰ -۱۱۵ کیلوگرم بر مترمربع
ه – در سازه های دارای سیستم دو گانه نمی توان مقدار تقریبی را تعیین نمود چون معمولاً این سیستم ها برای ساختمان های بلند مرتبه تر و دارای کاربری های اخص انتخاب می شوند ولی به طور تقریبی بین ۷۰-۱۲۰ کیلوگرم بر متر مربع
همچنین وزن واحد سطح سوله گاه بدون احتساب و گاه با احتساب لاپه ها و پل جرثقیل بیان میشود. با توجه به وجود عوامل متعدد وزن واحد سطح میتواند از عددی مثل ۳۰ شروع شود و تا بالای ۱۰۰ کیلوگرم بر متر مربع هم بدست آید و آن عدد کاملا منطقی باشد.
نکته مهم دیگر این است که همواره سبکترین وزن سوله بهترین طرح نیست، بلکه عامل دیگری هم در طرح خوب ملاک است و آن اینکه دورریز ورق برای ساخت سوله به حداقل ممکن کاهش یابد.
در حقیقت ممکن است یک سوله خیلی سبک طرح شود ولی ابعاد آن باید به صورتی باشد که با توجه به عرض ورقهای موجود در بازار دورریز زیادی داشته باشد و عملاً ساخت سوله را پر هزینه نماید. پس باید عامل کاهش پرت به عنوان یک هدف در کنار کاهش وزن سوله در ذهن طراح مورد بررسی قرار گیرد. لذا طراح خوب طراحی است که همزمان طرح بهینه و کارا ، اقتصادی و سبک، ایمن، زیبا، بدون دورریز ورق و با کمترین ایجاد محدودیت برای استفاده کنندگان را ارائه نماید.
بدون نظر